Четверг, 25.04.2024, 11:40
SITE LOGO
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Наш опрос
Как вам новый дизайн форума?
Всего ответов: 73
Главная » 2007 » Ноябрь » 4 » Підписано Меморандум про співпрацю
Підписано Меморандум про співпрацю
22:09
29 жовтня 2007 року вперше відбулася зустріч представників Всеукраїнської ради старшокласників, Всеукраїнської ради учнів професійно-технічних навчальних закладів та Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки.
У Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка збиралися представники обласних рад старшокласників (Харківську обласну раду старшокласників представляв заступник голови Ярослав Вишняков), учнів ПТНЗ, студентів та управлінь освіти і науки обласних державних адміністрацій.
Вітаючи присутніх, Міністр освіти і науки України Станіслав Ніколаєнко зазначив, що серед ключових ініціатив, які визначені в роботі міністерства, принципове значення має розвиток існуючої моделі державно-громадського управління в освіті. Меморандум про співпрацю лідерів учнівського та студентського самоврядування - нова форма співпраці сучасної молоді. Ми стоїмо на порозі нового динамічного розвитку між студентським рухом, учнями професійно-технічних навчальних закладів та старшокласниками.
Міністр глибоко переконаний, що зазначені в Меморандумі наміри будуть позначені конкретними результатами у всіх площинах співпраці - у сфері освіти, спільних наукових досліджень, спортивних досягнень і, безперечно, у вимірі цікавого та змістовного дозвілля.
Говорячи про співпрацю молоді з батьківською громадськістю, Міністерством освіти і науки України, Станіслав Ніколаєнко підкреслив, що розраховує на її продовження. "Між нами повинен існувати простір партнерської довіри, який надійно об'єднуватиме усі зацікавлені сторони".

Перед присутніми виступили:
Надія Сікач, в.о. голови Всеукраїнської асоціації батьківської громадськості;
Олексій Бубнов, в.о. голови Всеукраїнської ради старшокласників;
Андрій Шевців, в.о. голови Всеукраїнської ради учнів професійно-технічних навчальних закладів;
Євгенія Малих, представник Всеукраїнської студентської ради.

Результатом першого спільного засідання стало підписання Меморандуму про співпрацю Всеукраїнської ради старшокласників, Всеукраїнської ради учнів професійно-технічних навчальних закладів та Всеукраїнської студентської ради, який підписали Бубнов Олексій, Шевців Андрій та Чурюкін Олександр, керівник Секретаріату Всеукраїнської студентської ради.
Підписання Меморандуму про співпрацю трьох молодіжних рад - це якісно новий рівень розвитку діючої державно-громадської моделі управління в освіті.
Історія Всеукраїнської студентської ради веде свій відлік з 29 травня 2005 року, часу її офіційного заснування. Зараз в лавах організації нараховується близько 1,5 млн. студентів із 250 вищих навчальних закладів країни. Основними завданнями, що стоять перед студентською радою, є захист прав студентів та створення органів студентського самоврядування в кожному ВНЗ.
 
Всеукраїнська рада старшокласників заснована у вересні 2006 року під час проведення І Всеукраїнського навчально-оздоровчого збору лідерів учнівського самоврядування в МДЦ "Артек". В активі організації засідання Школи управлінської майстерності, зимові та літні збори, Угода про співпрацю з Всеукраїнською асоціацією батьківської громадськості та Міністерством освіти і науки України, підписана в листопаді 2006 року.

У вересні 2007 року було засновано Всеукраїнську раду учнів професійно-технічних навчальних закладів . Основні напрями роботи її полягають у структурній розбудові органів учнівського самоврядування та створенні інформаційного банку даних.

Просмотров: 8844 | Добавил: Yaros | Рейтинг: 5.0/3 |
Всего комментариев: 1
1 Dimon  
0
І я ткоож на фоткі=)

Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Ноябрь 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск
Друзья сайта

Rambler's Top100 Рейтинг@Mail.ru
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Copyright MyCorp © 2024